VISA saniyede ortalama 2000 işlem gerçekleştirebilmektedir. Hatta IBM’nin yaptığı bir teste göre VISA’nın saniyede 56000 işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirebileceğini belirtmiştir. Paypal ise 2015 senesinde 4,9 milyar işlem gerçekleştirmiştir ve saniyede ortalama 150 civarında işlemle başa çıkabilmektedir.
Bu durum bitcoin’de ise saniye de maksimum 7 ile sınırlıdır. Bitcoin saniyede ortalam 3 işlem kadar onaylar. Fakat tüm bitcoin kullanıcıları hem fikir olursa, Bitcoin saniyede 2000 işlem gerçekleştirebilir. Bunu şu şekilde açıklayabiliriz; Bitcoin ağına bağlı tam uç bilgisayarlarda en çok zaman kaybedilen yer imza doğrulama işlemidir. ‘”Quad core Intel Core i7-2670QM 2.2Ghz’ işlemcili bir bilgisayar saniye de 8000 imza kadar onaylama gerçekleştirebilir. Ayrıca ortlama işlem boyutu 512 byte olduğundan, 2000tps * 512 * 8 = 7.8 MBit/s’lık bir ağ hızı yeterli olacaktır. Şüphesiz ki günümüzde bu hıza sıradan ev bilgisayarları bile çok rahat ulaşabilmektedir. Bu veriler dahilinde sistem sorunsuz bir şekilde çalışabilir.
Bitcoin yaygınlaştığında, doğal olarak işlem sayısı da artacaktır. İşlem sayısı arttıkça blok zinciri de terabytları geçecektir, durum böyle olunca gönüllü olan tam uçlar da sistemden yavaş yavaş ayrılmaya başlayacaktır. Bitcoin ağında, madencilere bir ödül verilmektedir fakat tam uç bilgisayarlara bir teşvik yoktur. Tüm defteri tutan bu tam uçların sayısı çok ve mümkün olduğunca konum olarak dağınık yerlerde olması güvenilirliği ve sistemin herhangi bir kesinti olması durumuna karşı direnci arttıracaktır. Bu sebepten dolayı Bitcoin ağı tam uçlara bir ödül verirse bu sorunun da önüne geçmesi mümkün olabilir.