Ünlü E-spor Oyuncusunun 200 Bin Dolarlık Kripto Parası Çalındı

0
697

Kripto para hackerları ve siber suçlular, eskiden kullandıkları yöntemlerin açığa çıkmasından sonra, yeni yöntemler geliştirdiler ve hedefi başka kişilere yöneltmeye başladılar. Dünyada en çok oynanan online oyunlardan bir tanesi olan League of Legends veya kısa adıyla LoL’de en iyi profesyonel ADC oyuncularından bir tanesi olan Doublelift, uğradığı kripto para soygunu ile gündeme geldi.

Dünyaca ünlü e-spor oyuncusu, 200 bin dolarlık kripto parasının nasıl çalındığını Youtube üzerinden bir video ile anlattı. Gerçek adı Yiliang ‘Peter’ Peng olan oyuncu, yayınladığı bu video da, sabah, telefonuna ‘hesabınızdan yüklü miktarda para çekildi’ şeklinde gelen uyarı SMS’i ile uyandığını söyleyerek detayları anlatmaya başladı. Kariyerinin başlangıcından itibaren Ağustos 2018 tarihine kadar girdiği çeşitli yarışmalardan ve turnuvalardan 174 bin dolar kazandığını söyleyen Doublelift, banka hesabını sürekli kontrol etmediğini ancak hesabını boşaltılmış olarak görünce şok olduğunu söyledi.

e-spor oyuncusunun kripto parası çalındı

Çok ince bir taktik

Hesaptaki para aslında dünyanın en güvenilir kripto para platformlarından olan Coinbase ile bağlantılı ve paranın çekildiği yer ise Coinbase’in kendisi. Siber suçlular son günlerde çok duyulan ‘sim kopyalama’ yöntemi ile, telefon operatörünü arıyorlar, daha sonra karşısındaki kişiye kendisini, gözüne kestirdiği kurban olarak tanıtıyor ve sim kartlarının kayıp olduğunu belirtip, kişinin sim kartına yani telefon numarasına ulaşıyorlar. Bununla kalmayıp dolandırıcılar, öyle bir mail filtreleme sistemi geliştirmişler ki, hacklenecek kişi hiçbir şeyden haberdar olmuyor.

İşin kötü yanından bir tanesi de, Peng neler olup bittiğini anlamak için Coinbase hesabına giriş yapmayı denedi ancak dolandırıcıların hesabın kullanıcı adı ve parolasını değiştirdikleri sonucuyla karşılaştı. Çok acil bir şekilde bu dolandırıcılık yöntemine bir çare getirilmesi gerekiyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here