Bitcoin’in Düşüşünün Sebebi Ortaya Çıkan Liquid Uygulaması Olabilir Mi?

0
709

Bitcoin dün sabahın erken saatlerinde çok ciddi bir düşüş yaşadı ve sadece bir kaç saat içerisinde %4 oranında değer kaybetti. Piyasadaki pek çok kişi ‘boğalar geliyor’ diyerek, umutlu bir bekleyişe başlamıştı ancak Bitcoin pek çok kişiyi hatta Twitter’daki önemli isimleri bile ters köşe yaptı.

Bitcoin’in bu büyük düşüşünün değeri tam olarak kimse tarafından bilinmese de, insanlar pek çok ihtimalden şüphe ediyor. Bunlardan en sessiz sedasız olanıysa, Blockstream tarafından yapılan bir açıklama oldu. Blockstream yaptığı duyuruda, Bitcoin blockchain ağının bir tür sidechain’i olan Liquid’ten bahsetti.

Proje çok uzun zaman içerisinde tasarlandı ve Blockstream bu uzun süre içerisinde, ‘borsalar arasında anında Bitcoin transferi yapmak için’ bazı şirketleri ve borsaları bir araya getirdi.

Sidechain’in piyasaya çıkışına destek veren kripto para borsalarının içinde, Bitbank, Bitfinex, BitMEX, Bitso, OKCoin, SIX Digital Exchange, Unocoin, ve Xapo gibi isimler var.

Liquid uygulamasının hayata geçmesiyle farklı blockchain ağlarındaki iş birliği arttı ve kullanıcılar için de hızlı ve güvenilir işlem fırsatı sağladı. Platforumun L-BTC (Liquid Bitcoin) adında kendi kripto parası var ve işlemler için bu kripto para kullanılıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, L-BTC, Bitcoin’e iki yönlü olarak endeksli ve istenildiği zaman bedeli tazmin edilebiliyor. 

Bu yeni ortaya çıkan uygulama, Bitcoin’in düşüşüne doğrudan sebep olmasa da, düşüşe etkisi olmuş olabilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here