Bitcointalk.org Nedir?

0
965

bitcointalk.org

İster deneyimli bir kullanıcı, ister yeni başlayan bir Bitcoin kullanıcısı olun, Bitcointalk.org’u duymuşsunuzdur. Bitcointalk, okuyuculara temel bilgileri sağlamayı ve ziyaret etmeden önce yararlı bilgiler sunmayı amaçlıyor. Bu makaleyi yayınlamamızın sebebi, Bitcointalk’un kendilerini çok iyi açıklamamasıdır.

İlk olarak, Bitcointalk sık sık Btctalk olarak kısaltılmış (hatta bct), küresel kullanıcıların Bitcoin ve Altcoinler ile ilgili her şeyi tartışmasına olanak veren bir çevrimiçi forumdur. Forum, Satoshi’nin bile ziyaret ettiği ve bazı yazılar yazdığı biliniyor. Geçmişi 2010 yılına kadar uzanıyor, o zamandan beri yoğun olarak kullanılıyor ve kullanıcılarda gün geçtikçe önemli bir artış görüyor. Forum, kripto paralarla ilgili en son haberleri takip etmenin bir yolu olarak görülüyor ve hatta site, işlemler ve promosyonlar yapmak için bir pazara ev sahipliği yapmaktadır.

Btctalk’ın sunduğu trafik seviyesi nedeniyle, birçok kullanıcı, imza kampanyaları aracılığıyla forumdaki kriptoyla ilgili web sitelerini reklam vermeye başladı. Her kullanıcının gönderilerinin alt kısmında, kullanıcı sırasına göre, eğer isterlerse bir imza bulunabilir. Aşağıdaki örnek gönderinin alt kısmında bir imza örneği görülebilir.

bitcointalk.org

Bir imza kampanyasına katılmak için Hizmetler bölümüne gidebilir ve seçeneklerden birine başvurabilirsiniz. Bu genellikle kullanıcının Btctalk’ta belirli bir sıraya sahip olmasını gerektirir. Aşağıdaki resim çeşitli Btctalk kullanıcı hesabı sıralarını ve etkinlik düzeylerini göstermektedir.

bitcointalk.org

Hesap etkinliği, hesap sayısının yanı sıra gönderi sayısıyla artırılır. Etkinliğiniz arttıkça, hesap sıralamanızın buna göre arttığını görmelisiniz. Hesap sıralamanızın ardında yatan neden, geçişleri tamamlarken daha iyi bir imza kampanyası ödeme oranı ve daha fazla güvenilirlik elde etmektir. Güvenilirlikle ilgili olarak, Btctalk’da, bir kullanıcının ne kadar güvenilir olduğunu belirten bir güven sistemi de vardır. Bu, eBay gibi çevrimiçi bir pazardaki geri bildirim sistemine benzer. İşin özü, forumdaki birisiyle bir işlemi tamamladığınızda, birbirinize referans verebilirsiniz. Diğer güvenilir kullanıcılardan daha fazla güven alırsanız, güven puanınız o kadar yüksektir. Aynı olumsuz güven ve kötü derecelendirmeler için de geçerlidir.

bitcointalk.org

İmza kampanyaları ve Btctalk’daki pazar nedeniyle, forumda kötü post kalitesi veya potansiyel dolandırıcılarla dolu birçok yer var. Bu nedenle, her yeni kullanıcının ziyaret ettikleri kartların her birinin yapışkan mesajlarını okumasının yanı sıra “yeni kullanıcı” ya da düşük güvenilir kullanıcıyla yapılan bir işlemi tamamlarken çok dikkatli olmaları tavsiye edilir.

Tüm bu kötü durumlara rağmen, Btctalk kripto dünyasındaki son gelişmeleri ve görüşleri okumak için mükemmel bir forumdur. Forumda bulunabilecek pek çok doğru ve mükemmel fırsat var. Başkalarının çalışmalarını test etmelerine veya sitelerine trafik kazandırmaya çalışan kişilerden hediye ve promosyonlar da kazanılabilir. Sonuç olarak, Bitcoin ve altcoin kullanıcılarının Btctalk’e kayıt olmalarını ve ilgi alanlarına yönelik forumları okumalarını tavsiye ederim.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here