Bitcoin, İtibari Para Birimlerinden En Çok Dolar’a Dönüştürülüyor!

0
732

Yönetim ve teknoloji danışmanlığı şirketi GreySpark, 4 Eylül’de yayınlanan yeni bir çalışmada ABD Doları’nın kripto paralara karşı en aktif işlem gören itibari para birimi olduğunu tespit etti.

Çalışma, Bitcoin’in (BTC) fiyatının 20.000$ ‘da zirveye ulaştığı 2017 sonlarında viral olan kripto paranın popülerliğine odaklanıyor. GreySpark uzmanları, kripto fiyatlarının Google arama ilgisiyle ilişkilendirildiğini tespit etti. Örneğin, Bitcoin (BTC) fiyatındaki 19.000 ila 20.000$ arasındaki dalgalanma zamanlarında, “Bitcoin” ve “cryptocurrency” kelimeleri aranma hacmi olarak rekor kırdı.

bitcoin dolara dönüştürülüyor

Dahası, araştırmacılar, kripto ticaret hacminin çoğunlukla büyük çaplı para birimleri karşısında, işlem gören pazarlarda yükseldiğini belirterek, son birkaç yılda doların bu sektörde en aktif işlem gören itibari para birimi olduğunu belirtti.

Çalışma aynı zamanda 2018 yılı boyunca, toplam kripto paranın piyasa kapitalizasyonunun, Ocak 2018’de 800 milyar doların üzerinde bir rekora ulaşmasından sonra 20’den fazla kripto paranın, piyasa değerinin 1 milyar doları aştığını belirtmektedir.

Araştırma, Ülkelerin kriptoya yönelik resmi duruşunun sertliğine dayanarak, üç gruba ayırıyor: Avustralya, Güney Kore, İsviçre ve Japonya, kripto düzenlemesini benimseme de ve dijital para ürünlerini tanıtma konularında hızlı olan ülkeler arasında yer alıyor. Kanada, ABD, Rusya ve diğerlerinin yeni kripto dünyasına nasıl başvuracakları konusunda daha dikkatli oldukları bildiriliyor. Çin ve Kolombiya, hükümetleri ise kriptoya karşı daha sert tavırlar, yasaklar ve diğer kısıtlamalar getiren ülkeler olarak bir araya toplandı.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here