Milyonluk Resim Yarışmasında 125 Bin Liralık Soruda Bitcoin’e Yer Verildi!

0
1103

Türk televizyon programlarından bir tanesi olan, Selçuk Yöntem’in sunduğu ‘Milyonluk Resim’ yarışmasında sorulan bir soru Bitcoin’i yakından alakadar etti. 125 bin lira değerindeki soru Twitter’da da yankılanmaya başladı.

Soruda resimdeki dijital paranının ilk kez hangi ürünü almak için kullanıldığı soruluyordu. Şıkların arasında ise ayakkabı, pizza, uçak bileti ve çiçek bulunuyordu.

milyonluk resim bitcoin

Kripto para birimleriyle çok az ilgisi olan bir kişinin bile doğru cevabın pizza olacağını tahmin etmesi uzun sürmezdi. Kripto para aleminde sıkça duyduğumuz 10 bin BTC karşılığında verilen pizza siparişi oldukça meşhur.

Eğer daha önceden bu konuyu duymamış kişiler varsa konuyu şu şekilde özetleyebiliriz: Laszlo Hanyecz isimli bir Bitcoin yatırımcısı 2010 senesinde Bitcointalk forumda ‘kim bana iki adet pizza getirirse ona 10 bin BTC vereceğim‘ şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.

Londra’da yaşayan bir başka Bitcoin yatırımcısı da Hanyecz’in yakın çevresinde bulunan Papa John’s Pizza’dan pizza siparişi verdi ve daha sonra Hanyecz sipariş veren kişiye 10 bin BTC gönderdi.

Bitcoin’in o zaman ki değeri baz alınırsa 10 bin BTC’nin toplam değeri 62 dolar civarındaydı. Eğer Hanyecz 10 bin BTC’yi bugün elinde tutuyor olsaydı şu an 65 milyon dolar değerinde birikimi olacaktı.

Yarışmaya dönecek olursak, yarışmacı soruya çiçek cevabını verdi. Daha sonra ise doğru cevap şıkkı açıldı ve pizza cevabı görüldü. Türk televizyon tarihinde kripto paralara ilgi çekilmesi oldukça güzel bir durum. Sorunun değerinin 125 bin lira olması da bir başka konu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here